.................................................................................

.................................................................................
Related Posts with Thumbnails

DJLRC Delivery Calendar

19 September, 2015

LRC Bersama Nur Aliah (montelcat.blogspot.com)

Assalamu'alaikum kawan2. Kelmarin ketika membaca entry blogger tersohor Ben Ashaari http://www.benashaari.com/2015/09/terkenang-saat-awal-bernikah.html .... menitis air liur tak kala melihat gambar ayam panggang yang gebu itu. Melambai2 Lemon Rosemary Chicken ni.

Ini tak boleh jadi. Terus private message dengan ownernya Puan Diana di facebook. Peramah dan kami sebaya. Malah share bulan kelahiran yang sama. Tapi ini tak bermakna ada diskaun tau. Hahahahaha. Tempahan terus dibuat. Terbayang2 ayam gebu tu menari2 didepan mata.
Hari ini pick up point berhampiran Mc D Ampang Park, tepat jam 10 pagi kami bertemu. Dimasa yang sama beliau turut mengorder sebiji Brownie Kedut Kedut daripada saya. Kami bertukar barang, bayar dan bersalaman. Oh my!!! Semerbaknya haruman ayam panggang ini dalam kereta. Telan2 air liur. Sib baik takde halkum..kalau tak dengan halkum2 sekali pun tertelan. Bahahahaha.
Sampai jer uma pukul 10.45 am..peluh jurai2 dan nafas masih cunggap2 ku capai pisau, garpu dan pinggan. Apa lagi, kita mulakan acara qiqahkan ayam ni. Muahahaha. Perghhhhh...lembutnya isi. Jusnya meleleh2. Tak yah guna pisau gamaknya. Guna sudu pun boleh...bahagian tulang bersambung tu rentap jer dengan rakus.
Lantunan ayat pertama daripada mulut Addin: hmmmmmm sedap teramat sangat.
Sungguh bagai dikata. Budak2  jujur dalam berkata. Setengah ekor habis dalam masa setengah jam. Kami ratah dengan sopan. Bakinya telah langsai tepat pukul 2 suku.
Sangat berbaloi. Dengan RM26.00 seekor ayam panggang gebu yang sangat sedap, masih panas dibawakan khas untuk anda. Sesuai untuk sebarang majlis mahupun juadah di pagi raya Haji nanti.
Sekarang cuti sekolah, pening nak masak apa tuk budak budak kat umah. Hah order ayam sekor, goreng telur cincalok dan masak nasi. Sendawa berjemaah reramai.
Hihihi. Apa lagi...orderlah

2 comments:

  1. Memang sedap giler... Nyum³. . Terliur plak. Hehe
    Reply

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP